Google Adwords İle Satışlarınızı Artırın

Değerli okurlarım bu yazımda sizlerle Google Adwords ile satışlarınızı nasıl artırabileceğiniz hakkında önemli bilgiler paylaşıyor olacağım. Birçok e-ticaret firması satışlarını artırabilmek için reklam kanallarında ücretli olarak reklam vermektedir. Ancak gözlemlediğim kadarı ile birçok firmanın bu reklamları hala yanlış yaptıkları ve Google ’un belirlemiş olduğu kural ve strateji çerçevesi içerisinde oluşturamadıklarını görmekteyim.

google-adwords-ile-satislarinizi-artirin

Günümüzde internet kullanımının artması ile reklamlar Türkiye’de bir anda patladı diyebilirim, ancak birçok e-ticaret firması Adwords uzmanları ile çalışmadığından dolayı reklamlarına harcadıkları maliyetler oldukça fazla diyebilirim. Konuyu biraz daha açacak olursam, Google Adwords aracında reklam oluşturmak zor değil belki, ama bu reklamı kafanıza göre oluşturmanız size oldukça maliyete patlayacaktır. Siz ne kadar reklamınızı düşük maliyetle ayarlamış olursanız olun, doğru bir reklam oluşturmadıktan sonra belirttiğiniz varsayılan teklifiniz ile ilk sayfada yer alamayacağınızı açıkça söyleyebilirim. Peki, bu konuda ne yapmalısınız?

Sizlere tavsiyem ya çok paranız olacak oluşturduğunuz reklamlara para bayılacaksınız ve bu maliyetin neden arttığını sorgulamayacaksınız, ya da Adwords uzmanı ile çalışmanız size fayda sağlayacak. Adwords uzmanının size en büyük katkısı az maliyete çok iş yaptıracağını söyleyebilirim. Adwords uzmanı sizin sektörünüz ile alakalı gerekli çalışmalarını tamamladıktan sonra doğru hedeflemeyi yaparak tıklamalarınızın düşük maliyetle müşteri sayınızı zamanla artıracağını fark edeceksiniz. Ancak bazı reklam verenlerin reklamların hemen fayda sağlamasını beklemektedir. Bu yanlış bir terim diyebilirim sektörünüz ile alakalı reklamların verim sağlayabilmesi için test aşamalarından geçmesi gerekmektedir. Ayrıca her sektör için belirtilen tıklama başına maliyetler (TBM) çok uygun olmayabilir.

Yorum bırakın